Oameni

Doctor Who

E mai bine să nu avem de-a face, dar dacă ajungem totuși la el ne-ar plăcea să dăm peste un doctor bun, amabil, competent, pasionat de meseria lui. Aceasta este descrierea doctorului ideal și , după cum știm, idealul rămâne ideal atâta timp cât nu e atins. În anturajul meu sunt mulți doctori, unici și grozavi,având cu toții conștiința statutului lor în societate. Altfel sunt foarte diferiți, morocănoși sau veseli, implicați sau detașați, instruiți sau inculți. În ciuda diversității lor, e ușor să îi clasifici în câteva grupe  mari, folosind drept criterii de clasificare pregătirea teoretică și implicarea practică (clasificarea e foarte personală și nu ia în calcul eroarea dată de subiectivitatea mea).

În prima grupă găsim doctori foarte amabili, binevoitori și serviabili. Cu puține excepții, aceștia sunt rezidenți sau tineri specialiști, sunt în plin proces de învățare și nu au experiență. Sunt adorabil de harnici, vor să demonstreze și dacă ai o problemă lejeră de sănătate poți fi plăcut impresionat.

Altă grupă cuprinde doctori care știu o mulțime de lucruri, au experiență, dar energie redusă: îți dau o analiză azi, una mâine, alta peste o săptămână, se mai gândesc, se mai codesc, hai că îți dau și un diagnostic, ba chiar și un tratament. În această grupă intră mulți interniști, endocrinologi, dermatologi. Consultând un medic de acest tip ai șanse reale să te însănătoșești spontan în așteptarea unei decizii terapeutice.

Ar fi grupa doctorilor care știu lucruri puține, dar fac totul. Cunosc câțiva simpatici chirurgi din această categorie, care cu mult drag și abnegație, ți-ar scoate câteva organe și ți le-ar pune la loc, cu scop sau în absența scopului.

În ultima grupă sunt doar câțiva profesioniști. Chiar dacă vă vine greu să credeți, există doctori care știu foarte multe și fac foarte multe. Vă recomand din toată inima să îi evitați: sunt anatomopatologii. Intervenția lor e cam tardivă…

Categorii:Oameni

12 răspunsuri »

  1. Eu cred ca, medicatia clasica, traditionala si industria farmaceutica mondiala sunt într-o strânsa coabitare malefica, o taina ascunsa omenirii de milenii,prin care „omul faradelegii” manipuleaza si controleaza constiintele, tinând omenirea în sclavia fricii de îmbolnavire si moarte, producând boli necunoscute niciodata în istoria omenirii, pentru care produc tratamente scumpe, inaccesibile claselor medii, înselând astfel lumea înspaimântata de moarte, care plateste sume astronomice pentru a prelungi o viata moarta, fireasca,trupeasca, lipsita de valorile sufletesti si spirituale.
    Aceasta forma de înselare „serpeasca” face parte din activitatea conspirationista mondiala, a lui „Antichrist”, iar cei mai multi angajati în aceste domenii „nu stiu ce fac”, si pe cine slujesc, depunând acel juramânt idolatru a lui Hipocrate.
    https://actu.orange.fr/france/etude-79-des-francais-croient-au-moins-a-une-theorie-du-complot-CNT000000V5Ba7.html
    Fiti binecuvântati.

    Apreciază

    • Înțeleg că ai o sănătate de fier. Sănătatea e într-adevăr un lux peste tot în lume, dar va trebui să mă crezi pe cuvânt că nu există medic care să nu vrea să își vindece pacientul ( dacă nu din umanitate, măcar din vanitate profesională). Și e o meserie foarte uzantă .

      Apreciat de 1 persoană

      • În urma cu doua milenii, Dumnezeu ne-a trimis din cer medicamentul „VACCIN ABSOLUT” care a învins moartea si Locuinta mortii, oferind imunitate absoluta si Viata Vesnica celor ce-si ffac acest ‘vaccin’ însa „sarpele” (sistemul politico -religios) L-a ascuns, pentru a subjuga si tine lumea în sclavia moartii pe toate planurile si în toate domeniile existentei.
        E plin pamântul de cadavre si morti vii ! 🙂

        Apreciază

  2. Mi-a plăcut gluma cu anatomopatologii, totuși e bine să ai parte de unul bun în cazul unei biopsii 😉 Cât despre categorii, cred ca poate fi pusă încă una, cu steluță dacă vrei, aceea a doctorilor care știu suficient, unde au dubii se documentează, lucrează mult și au ca accesoriu bunul-simț și empatia. O categorie în plină dezvoltare, sper eu 🙂 Și cred că știi gluma aceea, antică și de demult: interniștii știu multe dar nu fac mai nimic, chirurgii știu puține, dar fac multe, iar igieniștii nu știu nimic, nu fac nimic și nu lasă nici pe alții să lucreze ☺
    O zi frumoasă!

    Apreciat de 1 persoană

      • Categoric, experiența cântărește cel mai mult, în a fi un bun practician. Aceasta, însă ți-o câștigi lucrând și acceptându-ți limitele. Eu chiar cred că relația interdisciplinară bună trebuie să fie o prioritate. Fiecare să-și știe foarte bine bucățica și să se discute între specialiști deschis, fără orgolii și ambiții nefondate. Important e binele pacientului, dar chiar dacă ajungi la depersinalizare, rezolvarea „cazului” ar trebui să fie suficientă motivație, spun eu.

        Apreciază

Lasă un comentariu