Oameni

La doctor

Am admirat mereu persoanele care la primul strănut aleargă la doctor, fac analize și tratament. Mi se pare că aceste persoane chiar se iubesc și își poartă de grijă. Alte persoane se caută pe la doctori, din principiu, să descopere din pripă ceva ce ar putea da bătăi de cap. Pe aceștia încă nu îi înțeleg pe de-a întregul, mai cu seamă că se necăjesc că nu au găsit nimic nici la tomograf, nici la rmn, nici la echograf, deși au plătit bani buni. Cu alte cuvinte, dacă tot au cheltuit o căruță de bani, măcar să se fi găsit o boală cât de mică, bună de tratat. La extrema cealaltă mă aflu eu și alții ca mine, aproape delăsători, care, chiar și atunci când au o problemă de sănătate, așteaptă să se rezolve spontan și doar dacă se îngroașă gluma ajung la doctor. M-a surprins și pe mine propria mea hotărâre de a-mi face niște echografii și analize de sânge, ca o persoană civilizată care își respectă sănătatea. ” Control de rutină.” Și la controlul de rutină, în plină sănătate, am aflat într-un timp record, că sunt slabă și hiperactivă din cauza hipertiroidiei ( eu credeam că îmi supraveghez alimentația, fac sport și nu am timp să fiu altfel decât hiperactivă). Am aflat, dintr-o mișcare a sondei echografice că am o venă jugulară externă în plus (congenital). Am aflat de asemenea că într-un rinichi am pietricele și în celălalt rinichi am nisip. Am aflat că mai am vreo două ovule în două ovare cam stafidite (deh, vârsta). De la „controlul de rutină” am venit necăjită și bolnavă de-a binelea, simțindu-mă aproape cu un picior în groapă, cu rinichi, ovare și tiroide pe care le simțeam fizic. Mi-am tras sufletul, mi-am promis că n-o să se mai întâmple controale de rutină, mi-am tras piciorul din groapă, mi-am luat jugularele excedentare,  nisipul, pietricele, cele două ovule prăpădite și am ieșit cu bicicleta să îmi potolesc tiroida hiperactivă. Vă anunț mândră că am trecut hopul și mă simt sănătoasă.

Categorii:Oameni, Social

23 de răspunsuri »

  1. Eu nu cred ca exista persoana perfect sănătoasă. Toti avem câte ceva.Este bine sa ne controlam si sa stim exact ce avem pentru a preveni boli grave.Dintr-un control de rutina vezi cum esti si incepi sa te tratezi.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Fara a intra sub zodia ipohondriei, totusi problemele de tiroida nu sunt chiar o joaca.
    O stiu din experienta. Am stat cu o hipertiroidie pana reusisem „performanta” sa am pulsul peste 130 si in stare de repaus.
    Generatia noastra, generatia Cernobal, din pacate, se confrunta cu astfel de probleme.
    Multa sanatate.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Asa am patit si eu acum cativa ani. Ma simteam slabita si am zis sa imi fac niste analize si controale de rutina. Fiecare medic imi dadea cate o boala iar analizele erau foarte „nesanatoase” pana am gasit un medic endocrinolog bun care mi-a spus ca totul este pe sistem nervos si in rest nu am nimic ( eram in clasa a12a si urma sa sustin Bac-ul).

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu